🫶 Ranní vločková kaše se semínky, kokosovým aroma a vůní podzimu

Ingredience (1–2 porce):

  • ½ hrnku ovesných vloček (můžeš kombinovat s ječnými nebo špaldovými)

  • 1 lžíce chia, slunečnicových nebo lněných semínek

  • 1 lžíce strouhaného kokosu

  • hrst nasekaných oříšků (vlašské, lískové, mandle)

  • voda na namočení (cca 1 hrnek)

  • ½ hrnku obilného mléka (např. rýžové, ovesné nebo mandlové)

  • 1–2 lžičky medu (až po dovaření)

  • špetka skořice a kardamomu

  • 1 lžička ghí na podávání

  • volitelné: dušená jablíčka na ghí


Postup:

  1. Večer předem si vločky, semínka, kokos a oříšky namoč do vody.
    Nech je stát přes noc – směs se krásně zjemní a ráno se rychle uvaří.

  2. Ráno směs i s vodou dej do hrnce a vař pomalu asi 6 minut.
    Poté přilij obilné mléko a dovař další 2 minuty, až kaše zhoustne a provoní se.

  3. Odstav z plotny a nech chvilku dojít.
    Pak oslaď medem, přidej špetku skořice a kardamomu.

  4. Na závěr přidej lžičku ghí, které dodá kaši jemnost a výživu.

  5. Pokud máš chuť na ovocnou variantu – jablíčka si předem podus na ghí s troškou skořice, až změknou a lehce zezlátnou. Poté je vmíchej do hotové kaše.